Vissersclub Neptunus - foto's 2015

Zaterdag 14 november, Mosseldag

We mochten dit jaar 373 gasten ontvangen tijdens onze mosseldag. Er was een mooie spreiding over de gehele dag. Hierdoor waren er eigenlijk constant gasten aanwezig, maar toch waren de wachttijden niet al te groot. (dit is voor de verkoop van de drank misschien weer niet zo goed ...)
Tot nu toe alleen nog maar goede opmerkingen gehad over het eten.

Foto's

Zaterdag 7 november, Kustvissen kleine bootjes Breskens

Helaas was het weer niet ideaal waardoor er niet al te ver weg gevaren kon worden. Hier door waren de vangsten iets minder dan wat mogelijk geweest was bij beter weer. Maar iedereen was tevreden, dus toch een geslaagde visdag met grote wijtingen, schar, een paar gulletjes en een haaitje.

Foto's

Zaterdag 17 oktober, Wrakvissen met de Andromeda

Het was een vervelend weertje met toch enkele zieken. Nochtans stond er niet zoveel wind, er waren geen schuimkoppen, het water kwam niet over de reling, ... maar toch waren er zo'n vervelende lange golven, waarschijnlijk nog te veel deining van de nacht voordien.
Hebben we veel vis gevangen ? Absoluut.
Hebben we de vissen gevangen die we wilden vangen ? Spijtig genoeg niet
De gul (kabeljauw) was vandaag niet op de afspraak, maar de steenbolk daarentegen wel. Bijna elke drift wel een steenbolk aan de haak; Zelfs meestal 2 of 3 stuks, dus aardig wat steenbolk gevangen.
Er werden vandaag verschillende soorten vis gevangen. Gul, verschillende rode ponen, wijting, zelfs nog een horsmakreel en een platvis. En natuurlijk een massa steenbolk.

Foto's

Zaterdag 3 oktober, Clubfeest

Er waren 61 personen ingeschreven voor het clubfeest. Eerst gingen we eten. Eerst soep, dan breughelbuffet, gevolgd door een dessert. Later op de avond vond ook de prijsuitreiking van ons clubkampioenschap plaats en ook de trekking van onze jaarlijkse tombola

Foto's

Zaterdag 15 en zondag 16 augustus, Vis-Rook-Happening

Tijdens de havenfeesten aan de Meerpaal ging ook onze vis-rook-happening door. Zaterdagvoormiddag nog volop zon, maar tijdens het roken zaterdag begon het te regenen ... en het is niet meer gestopt die dag. Hierdoor viel de verkoop ook stil. Daarom werden de resterende palingen en makreel op zondag verkocht. Zondag was het tenminste droog en dus zat er toch meer volk op het terras voor de havenfeesten en konden we alle gerookte paling en makreel verkopen. We hadden 250 kg makreel en 75 kg paling gerookt EN allemaal verkocht. Dus het was, ondanks het slechte weer, toch een succes

Foto's

geen foto's gemaakt

Zondag 2 augustus, makreelvissen met de Maatje Adriana

Het weer was prachtig. Geen wind, geen golven ... maar helaas ook zo goed als geen makreel. Alhoewel er dit jaar de meeste dagen goed makreel gevangen werd, is het de laatste week steil bergaf gegaan met de makreelvangst. Zouden we te laat gegaan zijn ??

Maar wie makreel wil, niet getreurd. Zaterdag 15 augustus gaat onze vis-rook-happening door. We roken de makreel en paling ter plaatse en verkopen die ten voordele van de vissersclub. Dus je steunt de club en krijgt nog een lekkere vis op de koop toe !

Zaterdag 11 juli, Kustvissen Breskens

Met 22 vissers, verdeeld over 5 bootjes, gingen we van uit Breskens vissen.
De bootjes : Baru, Discoveri, Jeti, Jordy en Yves.

Foto's

Filmpje

Zaterdag 20 juni, Wrakvissen met de Maatje Adriana

Schipper Johan wou varen naar een wrak een half uur verder varen dan de Mexicanen. Aangezien op dit wrak reeds een bootje lag (ik vermoed de Big Marlin) nog maar een stuk verder gevaren. Hier lagen 3 wrakken dicht bij mekaar. Op het eerste wrak kwam onmiddellijk vis naar boven (Gust met 3 stuks tegelijk). Dit wrak bleef vis opleveren. Toen het wat minder werd, gevaren naar wrak 2 en later naar wrak 3. Deze wrakken leverden ook vis op. Daarna terug gevaren naar het eerste wrak en later naar de Mexicanen. Hector ving de zwaarste vis van 3,950 kg. De topvissers van vandaag waren Joop (18 stuks), Frans (16 stuks) en Patrick (15 stuks). Het gemiddelde lag op 7 stuks. We waren maar met 18 vissers, dus we kunnen enkel concluderen dat de afwezigen weer ongelijk hadden ...

Foto's

Zondag 14 juni, Barbecue

We hadden perfect barbecue-weer. We mochten 115 gasten ontvangen aan de Meerpaal bij de nieuwe uitbaters Linda & Theo. Onze gasten kregen elk 4 stukken vlees (spies, kotelet, spek & worst) voorgeschoteld met daarbij een keuze uit 3 sauzen, aardappelsalade, stokbrood en diverse groenten (sla, witte koolsla, wortelen, komkommer, tomaten)

Foto's

Zaterdag 23 mei, Kustvissen Breskens

We waren met 29 vissers, verdeeld over 7 bootjes. Om 7.30 uur waren we reeds aan het vissen. In het begin was de vangst vooral schar. Toen de wind wat toenam zijn de meeste bootjes naar een andere plaats gevaren waar we minder last hadden van de golven. Hier werd vooral wijting gevangen maar ook nog steeds schar. Op sommige bootjes werd er ook wat tong gevangen. De Talpa was verder gevaren richting Knokke op jacht naar de tong. We hadden maar liefst 500 gr pieren maar toch was rond 14.30 uur het aas op op sommige bootjes en daarom werd er binnen gevaren. Iedereen had trouwens meer dan voldoende vis dus iedereen was tevreden !

Foto's

Filmpje tijdens vis kuisen. Wie zingt het best, Jo of André Hazes ??

geen foto's gemaakt

Zaterdag 25 april, Wrakvissen met de Andromeda

De visvangst op de wrakken waar ze normaal vissen (op 2 uur varen) is nog niet goed. Daarom besliste schipper Piet om ineens verder weg te varen, meer dan 4 uur ! Het zorgt er wel voor dat de vistijd serieus ingekort werd, maar langs de andere kant werd het meer dan gecompenseerd door de vangst. Wij vingen gemiddeld 4 gullen, wat veel meer is dan op de andere boten die niet ver gevaren hadden. Frans Royakkers was de kampioen van de dag met 8 stuks.

geen foto's gemaakt

Zaterdag 14 februari, Wrakvissen met de Andromeda

De eerste vistrip in samenwerking met de Zeeboenken uit Meerhout. Wij hadden de bakboordzijde van de boot. Onze collega's hadden stuurboordzijde. De samenwerking werkte goed en dus hebben we afgesproken voor een tweede gezamelijke vistrip, namelijk op zaterdag 25 april.
De vissers van Meerhout vingen meer gul dan wij, dat kan niet ongestraft blijven. Dus we willen een revanche de volgende keer !

geen foto's gemaakt

Zaterdag 24 januari, Algemene Vergadering

Door de hevige sneeuwval van deze morgen waren er helaas maar 32 leden op de Algemene Vergadering. Zo kon JR Tackle helaas niet aanwezig zijn. Met dit weer van Breskens naar Lommel rijden was onverantwoord.
Na 3 jaar was het mandaat van het bestuur afgelopen. Onze voorzitter Danny Verschakelen heeft besloten een stapje terug te zetten en als "gewoon" bestuurslid verder te gaan. Ons bestuurslid Flor Geypen nam na 12 jaar ontslag als bestuurslid. Alle overige bestuursleden zijn herverkozen en het bestuur werd vervolledigd met Walter Vanderheyden als nieuw bestuurslid. Op de volgende bestuursvergadering zullen we moeten beslissen wie van het bestuur de voorzittersfunctie zal overnemen.

Foto's van vistrips van onze leden
(niet door de vissersclub ingericht)

12 juni, Avonturentrip Mijntje-Yvonne

Patrick, Gust en Johan gingen mee op de avonturentrip met de Mijntje-Yvonne. Er werd extra vroeg vertrokken. Om 5.00 uur vertrokken we richting de verre wrakken (Engels water). Deze vistrip was all-in, dus inclusief pieren, mesheften, 4 x eten EN drinken. De vangsten waren goed. Iedereen had tussen de 15 en 25 stuks. Alleen bij mij was het iets minder, namelijk 9 stuks. Ik ving evenveel vis als de anderen, maar terwijl zij gul aan hun haak hadden, zat er bij mij telkens zo'n kl*** steenbolk aan mijn haak. Maar ik heb wraak genomen tijdens onze vistrip van 20 juni met de Maatje Adriana

Foto's

Patrick, Gust & Mia, een kijkje nemen bij de nieuwe Mijntje Yvonne

De nieuwe Mijntje Yvonne is eindelijk toegekomen in Stellendam. We konden niet nalaten om eens een kijkje te gaan nemen bij de nieuwe boot. Tonie gaat een proefvaart maken en vraagt of we mee willen varen. Daar zeggen we geen nee tegen ...

Foto's