Vissersclub Neptunus - foto's 2014

foto's zijn helaas
mislukt

Zaterdag 29 november, wrakvissen met de Stella Bel

Qua aantal vissers was deze vistrip een DIEPTEPUNT. Er waren slecht 12 vissers.
DE AFWEZIGEN HADDEN ECHTER ONGELIJK ...
Bijna elke drift ving iedereen een visje, zelfs met meerdere tegelijk. Ofwel een steenbolk, ofwel wijting, ofwel gul, ja zelfs een platvis.
We begonnen met een wrakje op zo'n 2,5 uur van de haven. Het tweede wrak was voor de gul de beste, maar toen het hier op was, naar een volgend wrak. Telkens maar weer verder. In het totaal zo'n stuk of 8 wrakken aangedaan. Uiteindelijk zijn we toch ver weg geweest waardoor de terugvaart zo'n 4 uur duurde. Onze oud-voorzitter Jo bleek (nog steeds) de beste visser te zijn met 7 gullen en 3 grote wijtingen (en een massa steenbolk).

Zaterdag 15 november, vissen kleine bootjes Breskens

We waren met 33 vissers, verdeeld over 9 bootjes, nl Angel, Dreamer, Jeti, Jordy, Josja, Jumelle, Melvin, Talpa en Yves. De hele dag werd er volop schar gevangen en gemiddeld had iedereen zo'n 50 scharren met daarbij nog wat wijting.  De voorziene 500gr pieren per visser gingen er dan ook bijna allemaal aan. Iedereen was dus zeer tevreden. Helaas was de zon deze keer niet van de partij maar was het de gehele dag licht aan het regenen.. ..

Foto's

Zaterdag 8 november, mosseldag

We mochten 346 gasten ontvangen op onze mosseldag. Dit zijn er weliswaar een groot aantal minder dan de vorige jaren maar waarschijnlijk zit het verlengd weekend er voor veel tussen. De mosselen daarentegen waren weer van uitstekende kwaliteit. Vorig jaar waren de mosselen klein (er waren toen geen grote mosselen), maar dit jaar hadden ze weer een mooie grootte. Tot nu toe toch al van een groot aantal mensen gehoord dat ze heel lekker waren ...

Foto's

Zaterdag 4 oktober, clubfeest

Het clubfeest werd begonnen met een lekker koud en warm buffet. Verder was er de prijsuitreiking van ons clubkampioenschap. Flor werd voor het 2de jaar op rij kampioen. Ook de trekking van de tombola gebeurde op het feest. Het feest werd opgeluisterd met live-muziek van het orkest.

Foto's

Zaterdag 6 september, vissen met kleine bootjes uit Breskens

Vorig jaar konden we rond deze tijd nog vele tongen vangen, maar de vangsten op tong zijn dit jaar slecht. Dan maar geprobeert om wat schar te vangen, maar die waren nog niet toegekomen. We hadden wel prachtig weer, maar de visvangst was een tegenvaller. Via de radio hoorden we soortgelijke verhalen. Jaak kon nog een haaitje vangen.

Foto's

Vis-rook-happening, tijdens de havenfeesten van vrijdag 15 tot zondag 17 augustus

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus rookten we paling en makreel om te verkopen ten voordele van de clubkas. Ook op zondag 17 augustus werd er nog verkocht.

Foto's

geen foto's
gemaakt

Makreelvissen, zondag 3 augustus

Dit seizoen zijn de vangsten op makreel met de boten van uit Neeltje Jans heel slecht. Zo'n slechte vangst als dit jaar hebben we nog nooit gehad. Dus een vistrip om snel te vergeten. Gelukkig hadden we prachtig weer... maar dat maakt ook weer niet alles goed hé.

Geen foto's gemaakt

Tongvissen met kleine bootjes, zaterdag 19 juli

Tot een 3-tal weken geleden waren de vangsten op de tong goed. Totdat er een beroepsvissers continue op deze stekken kwam slepen en alle tong voor de ogen van de sportvissers weg ving. We konden wel wat tongen vangen en we hadden prachtig weer. Hopelijk is tegen de volgende keer de tong weer in voldoende aantallen aanwezig. We willen de mensen van de club uit Breskens bedanken voor de fijne samenwerking

Foto's

filmpje 1 - Frans Vangompel
filmpje 2 - Serge Van den Bosch
filmpje 3 - Peter Pairoux

Barbecue, zondag 15 juni

Eindelijk hebben we nog eens mooi barbecueweer op onze jaarlijkse barbecue aan De Meerpaal. We mochten 75 gasten ontvangen. Onze gasten kregen elk 4 stukken vlees (saté, kotelet, spek & worst) voorgeschoteld met daarbij een keuze uit 3 sauzen, aardappelsalade, stokbrood en diverse groenten (sla, witte koolsla, wortelen, komkommer, tomaten)

Foto's

Geen foto's
gemaakt

Wrakvissen, zondag 8 juni

Wat een mooi weer. Geen wind, geen golven en zelfs warm. Dus perfect om nog eens een poging te wagen om verder weg te varen in de hoop verder wel wat gul te kunnen vangen. Net als 29 maart vaarden we richting de windmolens voor Zeebrugge. We vingen 107 maatse gullen en verder nog veel steenbolk. Hier en daar nog een makreel, horsmakreel en zelfs een platvis. De gullen waren helaas niet zo groot als op 29 maart. Er werden ook vele ondermaatse gullen gevangen die nu terug in zee zwemmen.Vergeleken met 29 maart was de vangst wat minder, maar als je vergelijkt met de vistrips van de voorbije jaren, dan mogen we best tevreden zijn met de vangst.

Geen foto's gemaakt

Vissen met kleine bootjes, zaterdag 19 april

Deze vistrip was een succes. We waren met 37 vissers verdeeld over 9 bootjes. Er werden op elk bootje zo'n 200 à 250 scharren gevangen en hier en daar ook al een tong. We willen de mensen van de club uit Breskens dan ook bedanken voor de fijne samenwerking

Foto's

Filmpje Roger Smeets

Wrakvissen, zaterdag 29 maart

Perfect visweer. Een klein beetje wind, zonnetje er bij, niet te koud, ... Piet, de schipper, zei 's morgens "we gaan alles of niets spelen, we gaan ver varen in de hoop daar een gulletje te kunnen vangen". We vaarden nog voorbij de windmolens voor Zeebrugge. Het werd gelukkig nog eens een TOPdag. We vingen 128 gullen met 27 vissers, wat gemiddeld bijna 5 gullen per visser is. En de vissen hadden bovendien ook nog een mooi formaat. Er werd er ééntje van 4,500 kg gevangen en nog eentje van bijna 4 kg. DE AFWEZIGEN HADDEN ONGELIJK !

Foto's

Wrakvissen, zaterdag 8 maart

Perfect visweer. Een klein beetje wind, zonnetje er bij, niet te koud, ... In de hoop dat er verder weg wat gevangen zou kunnen worden, vaarde de schipper naar de verder gelegen wrakken. Ondanks de vele moeite van de schipper was de visvangst helaas maar magertjes. Hopelijk kunnen we volgende keer wat meer vangen ...

Foto's

Algemene vergadering, zaterdag 25 januari

Er waren zo'n 45 à 50. leden aanwezig op onze Algemene Vergadering. De leden kregen een uitgebreid verslag van 2013 en onze plannen voor 2014.

Geen foto's gemaakt.