Vissersclub Neptunus - foto's 2013

Wrakvissen, zaterdag 23 november

We hadden perfect weer. Het was niet te koud, er stond niet te veel wind. Op het eerste wrak werden er mooie wijtingen gevangen. Goed weer en ook wat vis, dus iedereen was al gelukkig. Maar we kwamen niet voor wijting, maar voor gul. Daarom vaarden we verder naar andere wrakken. Er werden wat gullen en steenbolk gevangen, niet al te veel, maar we hadden toch een mooie dag.

Foto's

Mosseldag, zaterdag 9 november

De mosseldag was een succes. We zijn gestrand op 448 inschrijvingen, wat maar 5 minder is dan ons record jaar van 3 jaar geleden. Tot nu toe alleen maar goede kritieken gehoord.

Foto's

Clubfeest, zaterdag 5 oktober

Er was iets minder volk als de vorige jaren. Jammer want het was toch een gezellige avond. Eerst was er een klein aperitief, want de club wordt toch maar 1 keer 25 jaar. Daarna konden we aanschuiven aan een zeer uitgebreid warm en koud buffet, verzorgd door Jos Saes. Gedurende de hele avond zorgde Ludo voor live muziek. Tot slot was er de prijsuitreiking van ons clubkampioenschap, gevolgd door de trekking van onze jaarlijkse tombola. Ik was aangenaam verrast dat men er aan gedacht had dat ik ook 25 jaar als secretaris ten dienste sta voor de club en hiervoor een cadeau kreeg. Bij deze nogmaals bedankt.

Foto's

geen foto's gemaakt

Forelvissen, zaterdag 7 september

De voorbije jaren konden we vele mooie zalmforellen vangen maar dit jaar was de vangst maar pover. We konden slechts 40 zalmforellen vangen met 23 vissers. Zoals afgesproken werden de forellen verdeeld. De meesten konden dus 2 zalmforellen mee naar huis nemen. (vorige jaren zo'n 7 per visser)

Tongvissen, zaterdag 24 augustus

Om 3 uur vertrok de bus richting Breskens, waar we rond 5.30 uur aankwamen en dus zo het goede getij hadden om te gaan vissen op tong. We stapten op verschillende kleine bootjes. Op de meeste bootjes werd er met 4 vissers gevist. De ervaren tongvissers konden vele maatse tongen vangen. Sommige onervaren tongvissers daarentegen ... nu ja, oefening baart kunst, dus op 14 september gewoon opnieuw proberen ...

Foto's

Vis-Rook-Happening & Havenfeesten, 15 tot 18 augustus

Van 15 tot 18 augustus ging aan ons lokaal de havenfeesten door. We combineerden onze Vis-Rook-Happening met de havenfeesten en verkochten op 2 dagen vers gerookte makrelen en vers gerookte paling. Hoewel er goed verkocht werd, viel wel op dat er weinig van onze leden gekomen zijn, terwijl de opbrengst toch voor hen bedoeld is ...

Foto's

Makreelvissen, zaterdag 20 juli

Om 5.30 uur vaarden we reeds uit want de bedoeling was om meteen ver weg te varen, richting Zeebrugge omdat er momenteel voor Neeltje Jans geen makreel te vangen is. Qua aantal gevangen makrelen kunnen we best tevreden zijn, alleen waren ze eigenlijk wat klein.

Foto's

Barbecue, zondag 23 juni

Goed weer en de barbecue van de vissersclub, komt dit nog ooit goed ? Gelukkig bleef het nog grotendeels droog op een klein buitje na, dus we zullen toch maar niet te veel klagen hť.
Er waren maar liefst 119 mensen aanwezig op onze barbecue en zij konden allemaal genieten van een geslaagde barbecue

Foto's

geen foto's gemaakt

Wrakvissen, zaterdag 20 april

Er lijkt een verbetering van de visvangst te zijn; Na enkele vistrips met bijna geen vis, was de vistrip van 20 april al beter. We vingen gemiddeld 3 maatse gullen per visser. Verder vingen we minstens hetzelfde aantal ondermaatse gullen, waarvan de meerderheid terug in zee zwemt zodat we ze later, als ze groot zijn, opnieuw kunnen vangen.

geen foto's gemaakt

Zettersprijskamp, vrijdag 22 maart

De opkomst viel zwaar tegen, maar we zijn toch net uit de kosten gekomen. Er waren dezelfde dag nog een zettersprijskamp en verschillende kienavonden in Lommel. Verder was er nog de voetbalmatch BelgiŽ-MacedoniŽ. Waarschijnlijk heeft dit ons toch een aantal kaarters gekost...

geen foto's gemaakt

Wrakvissen, zaterdag 9 maart

Ondanks dat we vele wrakken aangedaan hebben, was de visvangst heel slecht. We hopen toch een verbetering voor de volgende vistrip. Kwam daarbij ook nog dat het de hele dag regende. Doordat alles nat en klam was, voelde het ook koud aan.

geen foto's gemaakt

Ankervissen, zaterdag 9 februari

Op onze Algemene Vergadering was beslist dat we zouden gaan ankervissen omdat de vangsten op de wrakken slecht waren. De laatste week kwamen van de kleine bootjes toch al betere rapporten voor op de verre wrakken. Op vraag van de schipper probeerden we toch eerst een klein wrakje in de buurt van de Meerkerk. Maar omdat dit toch niets opleverde, begonnen we dan met het ankervissen. Eerst bij de Meerkerk, daarna op de steenbanken en dan nog op 2 andere plaatsen. Helaas leverde het ankervissen nu ook niets op. Het zal nooit goedkomen met ankervissen en onze club vrees ik. De Andromeda was wel gaan wrakvissen en men ving er gemiddeld 2 gullen per visser. Ook van Elles van de Stella Bel vernam ik dat ze op de laatste wrakken toch enkele mooie kabeljauwen gevangen hadden. Het was dus misschien een foute beslissing om te gaan ankervissen, maar dit konden we ook weer niet voorzien. In ieder geval, de volgende vistrip zullen we gaan wrakvissen.

Algemene vergadering, zaterdag 19 januari

Algemene Vergadering, zaterdag 19 januari. Er waren 40 leden aanwezig op onze Algemene Vergadering Een paar leden hebben zich verontschuldigt dat ze niet konden komen vanwege ziekte. We verwelkomen 4 nieuwe leden.
Er werd beslist om de volgende vistrip, vanwege de slechte vangst op de wrakken, te gaan ankervissen. Dus 9 februari wordt ankervissen.

Foto's van vistrips van onze leden
(niet door de vissersclub ingericht)

  Filmpje van onze voorzitter Danny in Noorwegen, met een heilbot van 16 kg
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Wr_FyKzl1LY